Helgkassen

Varför Helgkassen? 

Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.

 

// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken och Fiskdisken

För vem?

  • Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
  • Du som känner för att stanna hemma
  • Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
  • Du som inte vill koka maten själv
  • Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
  • Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster

Hur funkar det?

  • Olika menyer varje helg
  • Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
  • Komplettera med egen dryck
  • Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis.
  • Maten är kall då ni hämtar den.
  • Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
  • Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
  • Beställ senast kl. 10 på torsdagar
  • Beställ åt så många du vill, pris per person.
  • Pris: 3-rätter 25€/pers
  • Pris endast varmrätt 15€/pers

Helgkassemenyer

9-10.4 Meet and eat!

Pulled meat, BBQ-sås, klyftpotatis, coleslaw, röra med bönor och rostad paprika, grönsallad, picklad rödlök (l, G)

***

Apelsin-fudgekaka (L)

 

 

 16-17.4 Meny Norrland

Rotsakssoppa med viltköttskrisp, bröd (L)

***

Rödingfilé ELLER viltfärsbiff, krämig svampsås, Västerbottenostpotatis och rostade rotsaker (L, G)

***

Bondost med kolagrädde och hjortronsylt (L, G)

 

 

23-24.4 Livets goda

Rökta räkor, aioli, baguette (L)

***

Laxmedaljong eller nöt ytterfilébiff, citron-dragonsås, rostad örtpotatis och rostade grönsaker (L, G)

***

Vanilj-yoghurtmousse med hallonsås och toscakrisp (L, G)

 

 

30.4 Vappenmeny (stängt lö 1.5)

Räkfrossa 25 €/ pers

Rökta räkor, naturella räkor med skal, skagenröra, västerbottenostpaj, aioli, ramslök-citronmajonnäs, surdegsbaguette

***

Något sött efter Vappenmenyn? Pannacotta med passionsfrukt och rostad vitchoklad 5 €/ portion

 

 

7-8.5 Morsdagsmeny

OBS! Köttdisken och Fiskdisken har olika morsdagsmenyer, se menyer nedan

 

Morsdagsmeny Köttdisken, Malax
Laxcheesecake (L)

***
Örtmarinerad nöt ytterfilébiff eller lax med lime-aioli, rostad ramslökspotatis

och grönsaker (L, G)

***
Tryffelkaka med hallongrädde (L)

 

Morsdagsmeny Fiskdisken, Vasa
Laxtartar med vårsallad (L)

***
Örtmarinerad nöt ytterfilébiff eller lax med lime-aioli, rostad sesampotatis

och grönsaker (L, G)
***
Tryffelkaka med hallongrädde (L)

Morsdagsmenyn håller fint till söndag, går bra att hämta fredag eller lördag och avnjutas på söndag

 

Kom ihåg att meddela eventuella allergier/dieter i samband med beställning.

Vill du avhämta din Helgkasse från Malax?

Beställ från Köttdisken.

info@kottdisken.fi / 050 57 27 115


Vill du avhämta din Helgkasse från Vasa?

Beställ från Fiskdisken.

info@fiskdisken.fi / 050 40 98 150