Helgkassen

Varför Helgkassen? 

Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.

 

// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken, Fiskdisken och Lunchdisken

För vem?

  • Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
  • Du som känner för att stanna hemma
  • Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
  • Du som inte vill koka maten själv
  • Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
  • Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster

Hur funkar det?

  • Olika menyer varje helg
  • Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
  • Komplettera med egen dryck
  • Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis. 
  • Maten är kall då ni hämtar den.
  • Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
  • Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
  • Beställ senast kl. 10 på torsdagar
  • Beställ åt så många du vill, pris per person.
  • Pris: 3-rätter 23€/pers
  • Pris endast varmrätt 14€/pers
  • Hämta på fredag kl. 12-18 eller på lördag.

Helgkassens menyer

14-15.2 We love Italy <3

Tapasbricka med kallskuret kött, marinerade oliver, ost mm. (L, G)

***

Kyckling saltimbocca med äkta italiensk pasta och
salsa Napolitana – tomatsås, parmesanost (L)

Pastan kokas, resten är klart, bara att värma!

***

Limoncellomousse med citrus och rostade nötter (L, G)


21-22.2 Dansken

Svartrotssoppa (L,G) med crostini

***

Abborrfilé med dansk remouladsås, potatiskompott och rostade grönsaker (L,G)

ELLER

Biff av marmorerad nöt ytterfilé med dansk remouladsås, rostade grönsaker och potatis (L,G)

***

Choklad-saltlakritsmousse (L,G)


28-29.2 Kantarellen

Heta räkor (L,G) och surdegsbaguette

***

Rödingfilé ELLER Limousine ytterfilébiff (L,G) med kantarellsås, rostad örtpotatis och grönsaker

***

Knäckig smuläppelpaj med vaniljsås (L)


6-7.3 Oxbringan

Gravlaxtartar med wasabimajonnäs (L,G) och krutonger av Malaxlimpa

***

Övermör oxbringa med rödvinssås och vitlökspotatis (L,G)

***

Cheesecake med svarta vinbär (L,G)


Helgkassen beställs senast torsdag kl.10 via e-post.
Om ni beställer via e-post vänligen kontrollera att ni får svar av oss.
Helgkassen hämtas fredag kl. 12-18 eller på lördag.
Visste du att det även är möjligt att få Helgkassen från Fiskdisken i Vasa? Kom ihåg att lämna in din beställning till rätt ställe!

L=laktosfri, G=glutenfri

PRIS VARMRÄTT

14 €/portion

PRIS 3-RÄTTERS

23 €/person

Vill du avhämta din Helgkasse från Malax?

Beställ från Köttdisken.

info@kottdisken.fi / 050 57 27 115


Vill du avhämta din Helgkasse från Vasa?

Beställ från Fiskdisken.

info@fiskdisken.fi / 050 40 98 150