Skip to content

Helgkassen

Varför Helgkassen? Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse. // Isabella, Köttdiskens ägare och grundare

Helgkassen har nu sommarpaus – vi återkommer till hösten med nya menyer!

Menyer

För vem?

Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag. Du som känner för att stanna hemma. Du som har inte lust att fundera ut menyn själv. Du som inte vill koka maten själv. Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket. Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster.

Hur funkar det?

Olika menyer varannan helg. Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert. Komplettera med egen dryck. Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis. Maten är kall då ni hämtar den. Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar! Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!