Helgkassen
Varför Helgkassen?
Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.
// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken och Fiskdisken
För vem?
- Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
- Du som känner för att stanna hemma
- Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
- Du som inte vill koka maten själv
- Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
- Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster
Hur funkar det?
- Olika menyer varje helg
- Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
- Komplettera med egen dryck
- Det mesta av maten har vi lagat åt er. Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis.
- Maten är kall då ni hämtar den.
- Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
- Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
- Beställ senast kl. 10 på torsdagar
- Beställ åt så många du vill, pris per person.
- Pris: 3-rätter 25€/pers
- Pris endast varmrätt 15€/pers
Helgkassemenyer
26-27.2
Tomatsoppa med vitlökscreme och batong (L)
***
Nöt ytterfilébiff/ lax med svampsås örtpotatis och grönsaker (L, G)
***
Fransk chokladkaka med bärmousse (L, G)
5-6.3
Skagen på mörkt bröd (L)
***
Övermört nötkött med skysås och potatisgratäng (L, G)
***
Persikopaj med vaniljgrädde (L)
12-13.3 Grekland
Saganaki
Ugnsbakad fetaost med chili och örter, serveras med surdegsbröd (L)
***
Stitado
Mustig nötköttsgryta med krossad vitlökspotatis och rostade grönskaer (L, G)
***
Yoghurtpannacotta med honungsrostade nötter och apelsin
19-20.3 Klassikern
Laxcheesecake (L)
***
Nöt ytterfilébiff/ rödingfilé, sherrysås, potatisgratäng och rostade grönsaker (L, G)
***
Creme brulé (L, G)
26-27.3 Florida
Räkceviche med mango och ananas (L, G)
***
Lax eller nöt ytterfilébiff med chili-koriandersmör och potatis-batatstomp, grönsaker (L, G)
***
Key-limepaj
2-3.4
OBS! Ingen helgkasse, njut av påsken! 😊
9-10.4 Meet and eat
Pulled meat, BBQ-sås, klyftpotatis, coleslaw, röra med bönor och rostad paprika, grönsallad, picklad rödlök (l, G)
***
Apelsin-fudgekaka (L)
16-17.4
Rökta räkor, aioli, baguette (L)
***
Laxmedaljong eller nöt ytterfilébiff, citron-dragonsås, rostad örtpotatis och rostade grönsaker (L, G)
***
Vanilj-yoghurtmousse med hallonsås och toscakrisp (L, G)
Veganmeny
Tapas
***
Fylld paprika, ljummen bulgursallad och vitlökscreme
***
Raawkas kaka
—
Kom ihåg att meddela eventuella allergier/dieter i samband med beställning.