Helgkassen

Varför Helgkassen? 

Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.

 

// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken och Fiskdisken

För vem?

  • Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
  • Du som känner för att stanna hemma
  • Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
  • Du som inte vill koka maten själv
  • Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
  • Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster

Hur funkar det?

  • Olika menyer varje helg
  • Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
  • Komplettera med egen dryck
  • Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis. 
  • Maten är kall då ni hämtar den.
  • Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
  • Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
  • Beställ senast kl. 10 på torsdagar
  • Beställ åt så många du vill, pris per person.
  • Pris: 3-rätter 25€/pers
  • Pris endast varmrätt 15€/pers
  •  

Helgkassemenyer

29-30.1

Gravlaxröra med pepparrot, tunt knäckebröd (L)

***

Burgundisk köttgryta, krämig potatisgratäng och grönsaker (L, G)

***

Citrus-cheesecake (L)

5-6.2

Rökta räkor, aioli, baguette (L)

***

Nöt ytterfilébiff/ rödingfilé, citron-dragonsås, rostad potatis och grönsaker (L, G)

***

Kola-pannacotta med lingon (L, G)

 

12-13.2 We love Italy

Charkbricka (L)

***

Örtkyckling, rostade balsamicotomater, rostad örtpotatis, basilikacreme (L, G)

***

Tiramisu (L)

19-20.2

Laxtartar på mörkt bröd med picklad rödlök och sallad (L)

***

Övermör kassler med rostad vitlökssås, rostad potatis och grönsaker (L, G)

***

Citrusmousse med rostad mandel (L, G)

26-27.2

Tomatsoppa med vitlökscreme och batong (L)

***

Nöt ytterfilébiff/ lax med svampsås örtpotatis och grönsaker (L, G)

***

Fransk chokladkaka med bärmousse (L, G)

5-6.3

Skagen på mörkt bröd (L)

***

Övermört nötkött med skysås och potatisgratäng (L, G)

***

Persikopaj med vaniljgrädde (L)

 Veganmeny

Tapas

***

Fylld paprika, ljummen bulgursallad och vitlökscreme

***

Raawkas kaka

 

Kom ihåg att meddela eventuella allergier/dieter i samband med beställning.

Vill du avhämta din Helgkasse från Malax?

Beställ från Köttdisken.

info@kottdisken.fi / 050 57 27 115


Vill du avhämta din Helgkasse från Vasa?

Beställ från Fiskdisken.

info@fiskdisken.fi / 050 40 98 150