Helgkassen

Varför Helgkassen? 

Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.

 

// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken, Fiskdisken och Lunchdisken

För vem?

  • Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
  • Du som känner för att stanna hemma
  • Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
  • Du som inte vill koka maten själv
  • Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
  • Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster

Hur funkar det?

  • Olika menyer varje helg
  • Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
  • Komplettera med egen dryck
  • Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis. 
  • Maten är kall då ni hämtar den.
  • Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
  • Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
  • Beställ senast kl. 10 på torsdagar
  • Beställ åt så många du vill, pris per person.
  • Pris: 3-rätter 25€/pers
  • Pris endast varmrätt 15€/pers
  •  

Helgkassens meny


25-26.9 Succémeny

Toast skagen på Aromas kavring

***

Sundomrökt laxfilé med pepparrotscreme eller övermör kassler med pepparsås, rostad örtpotatis samt rostade rotsaker

***

Fransk chokladtårta med svartvinbärsmousse

 

2-3.10 Tex mex meny

Pulled pork/ pulled salmon, stekt paprika-lökmix, tomatsalsa, créme fraiche, tortillabröd, picklad rödlök, sallad, tomat, gurka, limeklyftor, nachos

***

Limemoussé med rommarinerad frukt och rostad kokos

(Hela menyn 25€, endast huvudrätt 20€)

 

9-10-10 Malaxmenyn

Laxröra med Skarpuddens knäcke

***

Övermört nötkött från Snickars gård i Övermalax, mustig skysås, rostad potatis och grönsaker, samt svartvinbärsgelé

***

Havtornspannacotta med rostad vitchoklad

(Vitchokladen innehåller laktos)

 

16-17.10 We love Italy

Italienska tapas, soltorkad tomat, kronärtskockaspread, focaccia, oliver

***

Kyckling Saltimbocca, tomatsås, äkta italiensk pasta

***

Tiramisu

 

23-24.10 Härliga höst

Krämig svampsoppa, bröd

***

Rödingfilé eller nöt ytterfilébiff med citron-dragonsås, rostad örtpotatis och grönsaker

***

Lingontriflé med kinuski

 

30.10 Tillsammans

Sotad gravlax med äppel-ingefärsmajonnäs, sallad

***

Burgundisk köttgryta med mört nötkött, bacon, svamp och rödvin, potatisgratäng och grönsaker

***

Len moccapannacotta med mörk choklad

(Hämtas fredag 30.10. Lördag 31.10 håller vi stängt)

 

Vegansk meny 25.9-30.10
Svamptoast
***
Kikärtsgryta med tillbehör
***
Kaka från Raawka i Vasa

 

Helgkassens pris

Pris 3-rätters meny 25€/person
Pris endast varmrätt 15 €/person


Helgkassen beställs senast torsdag kl.10 via e-post eller per telefon.
Om ni beställer via e-post vänligen kontrollera att ni får svar av oss.
Helgkassen hämtas fredag kl. 12-18 eller på lördag från Fiskdisken i Vasa eller från Köttdisken i Malax. 

 Kom ihåg att lämna in din beställning till rätt ställe!

Kom ihåg att meddela eventuelle allergier/dieter i samband med beställning. Samtliga maträtter i september-menyerna är laktosfria. 

Vill du avhämta din Helgkasse från Malax?

Beställ från Köttdisken.

info@kottdisken.fi / 050 57 27 115


Vill du avhämta din Helgkasse från Vasa?

Beställ från Fiskdisken.

info@fiskdisken.fi / 050 40 98 150