Helgkassen

Varför Helgkassen? 

Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.

 

// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken, Fiskdisken och Lunchdisken

För vem?

  • Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
  • Du som känner för att stanna hemma
  • Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
  • Du som inte vill koka maten själv
  • Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
  • Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster

Hur funkar det?

  • Olika menyer varje helg
  • Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
  • Komplettera med egen dryck
  • Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis. 
  • Maten är kall då ni hämtar den.
  • Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
  • Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
  • Beställ senast kl. 10 på torsdagar
  • Beställ åt så många du vill, pris per person.
  • Pris: 3-rätter 25€/pers
  • Pris endast varmrätt 15€/pers
  •  

Helgkassens meny

OBS! Helgkassen har sommarlov. Helgkassen återkommer 4.9. Kom ihåg att vi alltid erbjuder våra förberedda och färdiglagade maträtter och tillbehör, så det går alltid att enkelt plocka ihop en meny av det vi har i disken. Vi hjälper gärna. Välkomna!

 

4-5.9 Höstmeny

Cheesecake med kallrökt lax
***
Rödingfilé eller nöt ytterfilébiff med gräddig svampsås, rostad örtpotatis och rostade rotsaker
***
Vaniljpannacotta med hjortronkompott

 

11-12.9 Favoritmeny

Rökta räkor med husets aioli och surdegsbaguette
***
Laxmedaljong eller nöt ytterfilébiff med bea-majonnäs, krämig rotsaks-potatisgratäng samt ugnsrostad tomat och ruccola
***
Knäckig äppelpaj med vaniljgrädde

 

18-19.9 Skogsmeny

Gräddig svampsoppa, bröd
***
Forellfilé eller nöt ytterfilébiff med dansk remoulad, potatiskompott med örter samt rostade rotsaker
***
Blåbärscheesecake

 

25-26.9 Succémeny

Toast skagen på Aromas kavring
***
Sundomrökt laxfilé med pepparrotscreme eller övermör kassler med pepparsås, rostad örtpotatis samt rostade rotsaker
***
Fransk chokladtårta med svartvinbärsmousse

 

Helgkassens pris

Pris 3-rätters meny 25€/person
Pris endast varmrätt 15 €/person


Helgkassen beställs senast torsdag kl.10 via e-post eller per telefon.
Om ni beställer via e-post vänligen kontrollera att ni får svar av oss.
Helgkassen hämtas fredag kl. 12-18 eller på lördag från Fiskdisken i Vasa eller från Köttdisken i Malax. 

 Kom ihåg att lämna in din beställning till rätt ställe!

Kom ihåg att meddela eventuelle allergier/dieter i samband med beställning. Samtliga maträtter i september-menyerna är laktosfria. 

Vill du avhämta din Helgkasse från Malax?

Beställ från Köttdisken.

info@kottdisken.fi / 050 57 27 115


Vill du avhämta din Helgkasse från Vasa?

Beställ från Fiskdisken.

info@fiskdisken.fi / 050 40 98 150