Helgkassen

Varför Helgkassen? 

Vi märkte redan för flera år sedan att många vill äta gott, men inte alltid har lust att gå på restaurang eller laga all mat själv. Detta stämmer även in på mig. Då tänkte jag, att det skulle ju nog vara smidigt om nån annan skulle komponera ihop en komplett meny, och till och med tillreda den åt mig. Och sen skulle jag bara hämta och sticka hem och njuta. Sagt och gjort, det fick lov och bli en Helgkasse.

 

// Isabella, ägare och grundare av Köttdisken och Fiskdisken

För vem?

  • Du som vill äta god, vällagad och lyxig mat fredag/lördag
  • Du som känner för att stanna hemma
  • Du som har inte lust att fundera ut menyn själv
  • Du som inte vill koka maten själv
  • Du som vill unna dej nåt extra utan att spendera allt för mycket
  • Du som vill briljera i köket med minimal ansträngning då du bjuder hem gäster

Hur funkar det?

  • Olika menyer varje helg
  • Komplett meny; Förrätt, varmrätt och dessert
  • Komplettera med egen dryck
  • Det mesta av maten har vi lagat åt er.  Ert jobb är att lägga maten på bordet och värma upp varmrättens sås, grönsaker och potatis.
  • Maten är kall då ni hämtar den.
  • Om Helgkassen innehåller en nötbiff eller fiskfilé till varmrätt, så steker du denna själv, dvs biffen/fisken du får hem är rå. Varför? Jo för att det blir bäst så. Det fixar du, vi lovar!
  • Om varmrätten är ett övermört kött eller en köttgryta så är detta färdigkokt, klart för er att värma upp!
  • Beställ senast kl. 10 på torsdagar
  • Beställ åt så många du vill, pris per person.
  • Pris: 3-rätter 25€/pers
  • Pris endast varmrätt 15€/pers

Helgkassemenyer

26-27.2

Tomatsoppa med vitlökscreme och batong (L)

***

Nöt ytterfilébiff/ lax med svampsås örtpotatis och grönsaker (L, G)

***

Fransk chokladkaka med bärmousse (L, G)

 

5-6.3

Skagen på mörkt bröd (L)

***

Övermört nötkött med skysås och potatisgratäng (L, G)

***

Persikopaj med vaniljgrädde (L)

12-13.3 Grekland

Saganaki

Ugnsbakad fetaost med chili och örter, serveras med surdegsbröd (L)

***

Stitado

Mustig nötköttsgryta med krossad vitlökspotatis och rostade grönskaer (L, G)

***

Yoghurtpannacotta med honungsrostade nötter  och apelsin

19-20.3 Klassikern

Laxcheesecake (L)

***

Nöt ytterfilébiff/ rödingfilé, sherrysås, potatisgratäng och rostade grönsaker (L, G)

***

Creme brulé (L, G)

26-27.3 Florida

Räkceviche med mango och ananas (L, G)

***

Lax eller nöt ytterfilébiff med chili-koriandersmör och potatis-batatstomp, grönsaker (L, G)

***

Key-limepaj

2-3.4

OBS! Ingen helgkasse, njut av påsken! 😊

9-10.4 Meet and eat

Pulled meat, BBQ-sås, klyftpotatis, coleslaw, röra med bönor och rostad paprika, grönsallad, picklad rödlök (l, G)

***

Apelsin-fudgekaka (L)

16-17.4

Rökta räkor, aioli, baguette (L)

***

Laxmedaljong eller nöt ytterfilébiff, citron-dragonsås, rostad örtpotatis och rostade grönsaker (L, G)

***

Vanilj-yoghurtmousse med hallonsås och toscakrisp (L, G)

Veganmeny

Tapas

***

Fylld paprika, ljummen bulgursallad och vitlökscreme

***

Raawkas kaka

 

Kom ihåg att meddela eventuella allergier/dieter i samband med beställning.

Vill du avhämta din Helgkasse från Malax?

Beställ från Köttdisken.

info@kottdisken.fi / 050 57 27 115


Vill du avhämta din Helgkasse från Vasa?

Beställ från Fiskdisken.

info@fiskdisken.fi / 050 40 98 150